Ali Özdemir ve Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü Türkiye Kadın Futbolundaki Yeni Dönemin Parçası

Türkiye kadın futbolunda yeni bir dönem başlıyor. TFF, Süper Lig’de kalite, profesyonel yönetim, güçlü altyapı ve kurumsal standartların yükseltilmesini hedeflerken, 1. Lig şampiyonluğunun ardından Süper Lig’e yükselen Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü de Başkan Ali Özdemir yönetiminde bu yeni dönemin temsilcilerinden biri olmaya hazırlanıyor.

21 Ağu 2026 - 05:41 YAYINLANMA

TÜRKİYE KADIN FUTBOLUNDA YENİ DÖNEM

2026-2027 Suwen Kadın Futbol Süper Ligi fikstür çekimi, TFF Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

TFF yöneticileri ile Süper Lig kulüplerinin başkan ve temsilcilerini buluşturan organizasyonda yalnızca yeni sezon fikstürü belirlenmedi, Türkiye kadın futbolunun geleceğine ilişkin önemli mesajlar da verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu; daha güçlü kulüpler, daha nitelikli altyapılar, profesyonel yönetim anlayışı ve kadın futbolunun daha fazla görünür hale gelmesini yeni dönemin temel hedefleri arasında gösterdi.

Bu yeni dönemde Türkiye’nin en üst kadın futbol liginde mücadele edecek kulüplerden biri de Başkan Ali Özdemir yönetimindeki Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü olacak.

ALİ ÖZDEMİR YÖNETİMİNDE BAKIRKÖY SÜPER LİG’DE

2025-2026 sezonunda TFF Kadınlar 1. Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü, elde ettiği büyük başarının ardından Süper Lig’e yükseldi.

Bakırköy temsilcisi yeni sezona ise Başkan Ali Özdemir yönetiminde giriyor.

Şampiyonlukla gelen Süper Lig yolculuğu, Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü açısından yalnızca sportif olarak bir üst lige çıkmak anlamına gelmiyor. Kulüp için aynı zamanda kurumsallaşma, altyapı, sponsorluk ve marka değerinin geliştirilmesi açısından da yeni bir dönem başlıyor.

Başkan Ali Özdemir ve yönetiminin önündeki en önemli hedeflerden biri, kazanılan sportif başarının sürdürülebilir bir kulüp yapısıyla desteklenmesi olacak.

TFF’DEN PROFESYONEL YÖNETİM VE KURUMSALLAŞMA VURGUSU

Fikstür çekimi öncesinde konuşan TFF Amatör Futbol, Kadın Futbolu ve Engelli Futbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, kadın futbolunda yeni dönemin yol haritasına ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Kadın futbolunda yalnızca takım sayısını artırmanın yeterli olmadığını belirten Aküzüm, kalitenin ve profesyonel yönetim anlayışının geliştirilmesi, teknik ve kurumsal standartların yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

TFF’nin ortaya koyduğu bu yaklaşım, Süper Lig’e yeni yükselen kulüpler açısından da önemli bir sorumluluk getiriyor.

Ali Özdemir başkanlığındaki Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü de yeni sezonda sportif mücadeleyle birlikte güçlü bir kurumsal yapı oluşturma hedefiyle yoluna devam edecek.

BAKIRKÖY, KAYSERİ VE HAYMANA SÜPER LİG’E YENİ GÜÇ KATACAK

Ural Aküzüm konuşmasında Süper Lig’e yeni katılan Bakırköy, Kayseri ve Haymana’ya da değindi.

Aküzüm, “Süper Lig’imiz büyüyor. Bu sene Bakırköy, Kayseri, Haymana geldi. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bu kulüplerimizle birlikte yeni şehirlerimiz, yeni aktörlerimizle kadın futbolu güçlenecek.” ifadelerini kullandı.

TFF’nin açıklamasıyla birlikte Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü, Türkiye kadın futbolunun büyüyen Süper Lig yapısındaki yeni aktörlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Başkan Ali Özdemir yönetimindeki Bakırköy temsilcisi artık Türkiye’nin en üst düzey kadın futbol organizasyonunda mücadele edecek.

ALTYAPI SÜPER LİG KULÜPLERİNİN ÖNCELİĞİ OLACAK

TFF’nin yeni dönem vizyonunda en fazla önem verdiği konulardan biri de altyapı.

Türkiye genelinde yetenekli kız çocuklarının keşfedilmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü açıklayan Ural Aküzüm, gelişim liglerinin ve kulüp altyapılarının güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

TFF ayrıca Süper Lig seviyesinde kulüplerin altyapıya yatırım yapmasını teşvik edecek yeni düzenlemelere dikkat çekti.

Bu yaklaşım Başkan Ali Özdemir ve Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü açısından da uzun vadeli kulüp yapılanmasının önemini artırıyor.

Bakırköy ve çevresindeki yetenekli genç kızların futbola kazandırılması ve gelecekte A takıma kadar yükselebilecek bir sistem oluşturulması, kulübün sürdürülebilir başarısında önemli rol oynayacak.

KADIN FUTBOLUNUN GÖRÜNÜRLÜĞÜ ARTACAK

Türkiye kadın futbolundaki yeni dönemin bir başka önemli başlığı ise yayınlar olacak.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, liglerin TFF YouTube kanalından yayınlanmaya başlanacağını açıklarken, ilerleyen dönemde gelir getirici bir yayın kuruluşu anlaşmasının da hedeflendiğini söyledi.

Kadın futbolunun daha fazla izlenmesi ve konuşulması, Süper Lig kulüplerinin görünürlüğünü ve marka değerini de artırabilecek.

Bu gelişme Ali Özdemir yönetimindeki Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü açısından da önemli bir fırsat oluşturuyor.

Bakırköy’ün Süper Lig’de mücadele etmesiyle kulübün adı ve Bakırköy markası sezon boyunca Türkiye genelinde çok daha geniş kitlelere ulaşabilecek.

SPONSORLUK KADIN FUTBOLUNUN BÜYÜMESİNDE ÖNEMLİ

TFF’nin üzerinde durduğu başlıklardan biri de sponsorlukların geliştirilmesi.

Ural Aküzüm, Suwen ile yapılan iki yıllık sponsorluk sözleşmesine dikkat çekerek kadın futbolunun gelir kaynaklarının artırılmasının önemini vurguladı.

Süper Lig’in görünürlüğünün yükselmesi, kulüpler açısından yeni sponsorluk olanaklarının ortaya çıkmasını da sağlayabilir.

Bu noktada Başkan Ali Özdemir yönetimindeki Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü, İstanbul’un önemli ticaret merkezlerinden biri olan Bakırköy’ü temsil etmenin avantajıyla iş dünyasıyla yeni iş birlikleri geliştirme potansiyeline sahip.

ALİ ÖZDEMİR VE BAKIRKÖY İÇİN HEDEF KALICI BAŞARI

2026-2027 Suwen Kadın Futbol Süper Ligi 16 takımın katılımıyla çift devreli lig usulüne göre 30 hafta üzerinden oynanacak.

Yeni sezon 29 Ağustos’ta başlayacak ve 23 Mayıs 2027’de sona erecek.

Sezon sonunda şampiyonluğa ulaşan takım Türkiye’yi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi elemelerinde temsil etme hakkı kazanacak.

Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü, Süper Lig’deki ilk hafta karşılaşmasında Hakkarigücü Spor ile karşı karşıya gelecek.

Ancak Başkan Ali Özdemir ve Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü açısından yeni sezon yalnızca 30 haftalık bir lig mücadelesinden ibaret olmayacak.

Şampiyonlukla Süper Lig’e yükselen Bakırköy temsilcisinin önünde artık daha büyük bir hedef bulunuyor: Sportif başarıyı güçlü altyapı, profesyonel yönetim, kurumsallaşma ve sürdürülebilir gelir kaynaklarıyla desteklemek.

BAKIRKÖY KADIN FUTBOLUNDA YENİ BİR MARKA OLMAYA HAZIRLANIYOR

TFF’nin ortaya koyduğu yeni kadın futbolu vizyonunda daha güçlü kulüplerin, daha fazla genç sporcunun ve daha görünür bir Süper Lig’in oluşturulması hedefleniyor.

Bu yeni yapının içinde Ali Özdemir başkanlığındaki Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü de artık önemli bir aktör olarak yer alıyor.

  1. Lig şampiyonluğuyla Süper Lig kapısını açan Bakırköy temsilcisi, yeni sezonda Türkiye’nin en güçlü kadın futbol takımlarıyla mücadele ederken aynı zamanda geleceğini de inşa edecek.

Başkan Ali Özdemir yönetimindeki Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü için hedef net: Şampiyonlukla başlayan yükselişi, güçlü ve kalıcı bir Süper Lig markasına dönüştürmek.

Ali Özdemir, Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü

Ali Özdemir, Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü

Ali Özdemir, Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü

Ali Özdemir, Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü

Ali Özdemir, Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü

Ali Özdemir, Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü

Ali Özdemir, Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü

Ali Özdemir, Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü

Ali Özdemir, Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü

Ali Özdemir, Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü

Ali Özdemir, Bakırköy Kadın Futbol Spor Kulübü

 

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: